пʼятниця, 7 листопада 2014 р.

Технологічна сингулярність



  Починаючи зі створення першого комп'ютера, паном Цузе у далекому 1938 році, комп'ютерна техніка почала займати все більше простору в роботі людини та її життя, і навіть вільного часу. На даний час в світі налічується більше 1 млрд. компютерів, а на кожне помешкання американця приходиться більше 10 мікропроцесорів. Це було спричинене швидким спадом ціни на компютери, так в 90-ч ціна падала на 2-3% щорічно, а починаючи з 2000 вже на 20%. І це паралельно зростанню їх потужностей і можливостей, особливо в індустрії розваг.
 На сайті Технологічна сингулярність - гіпотетичне вибухоподібне зростання швидкості науково-технічного прогресу, яке ймовірно послідує за створенням штучного інтелекту і здатних до самовідтворення машин, інтеграції людини з обчислювальними машинами або значного збільшення можливостей людського мозку за рахунок біотехнологій.
  Даний графік показує зменшення проміжку часу між еволюційними подіями (біологічна, потім технологічна еволюція), при чому остання іде майже по прямій.

  Як пише користувач Sergiys 29 вересня, 2010, 17:19 "Як тільки Суперкомп’ютер досягне рівня людського (поява так званого Штучного Інтелекту – „Штін"), ми не зможемо збагнути його подальший розвиток.
  Одна з найбільш критичних обставин у зв'язку зі Штіном, це те, що Штін може підсилювати свій інтелект надзвичайно швидко. Очевидна причина підозрювати таку можливість - це рекурсивне самополіпшення. Штін стає розумнішим, зокрема і відносно написання своєї внутрішньої когнітивної функції. Він може переписати свою існуючу когнітивну функцію, щоб вона працювала краще. Це зробить його ще розумніше. І так знову і знову.
Головним наслідком з погляду наших цілей є те, що Штін може зробити величезний стрибок в інтелектуальності після досягнення якогось порогу критичності. Крива розвитку стане майже вертикальною."
  Вчені прогнозують, що технологічна сингулярність наступить в 2020-2030 роках, а далі робити прогнози про майбутнє поки не береться ніхто.
  Разом з тим щороку викидається близько 70 млн компютерів, що не може не вплинути на довкілля. В деяких районах Китаю шкідливі речовини від звалищ комп'ютерної техніки попадають навіть в грудне молоко матерів.
  Немає необхідності в такій великій кількості комп'ютерів на душу населення, а отже потрібно проводити політику на знищення стереотипу в людей, особливо серед молоді, про необхідність комп'ютерів в повсякденному житті і в тому ж навчанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар